Festival

Alice Cooper på Trondheim Rocks

Foto: Tor Atle Kleven / www.kleven.net

For å si det med en gang. Jeg var ikke på festivalen grunnet en virkelig vond fot.

Ok, «horrorkongen» var på plass, og jeg har fått inn bilder. Denne artisten har vært med meg siden ungdomsskolen. Det var naturligvis hiten «School’s Out» fra 1972 som var starten på bekjentskapet. Vi hadde også merket oss hans fryktinngytende sceneshow.

Alice Cooper hadde hentet inspirasjon fra skrekkfilmer, teater og lystspill fra langt tilbake samt støyende rockemusikk. På scenen ble det svart sminke, falskt blod, giljotiner, slanger og hans karakteristiske stav og hatt. Han hadde en storhetstid på begynnelsen av 1970-tallet og oppnådde hits øverst på lista i både USA og Storbritannia. To av disse i US var albumene «School’s Out» på andreplass og «Billion Dollar Babies» fra 1973 på første.

Det ble litt «horrorshow» utenom scena også. Han fikk alkoholproblemer i siste halvdel av det samme tiåret og noen år fremover. Etter det tror jeg han har vært en tørrlagt alkoholiker. Det kan ha vært fra 1985. Karrieren lå vel også litt nede på den tida. Litt usikker, men jeg tror han også opererte som dommer i wrestlingkamper i «Statene» i denne perioden. Det passet jo inn i hans image. Alice Cooper er også skuespiller, og han har deltatt i flere filmer og TV-show. Han kom så sterkt tilbake med den internasjonale storhiten «Poison» fra albumet «Trash» i 1989.

I dag er han fortsatt interessant for rockepublikummet. Han er nå 76 år, men gjennomfører en lang turné med konserter hver dag eller annenhver dag. Han starter i Skandinavia, fortsetter i Mellom- og Sør-Europa for så å kjøre mange konserter i Statene. Ikke nok med det, han drar tilbake til Europa og avslutter turnéen sin 21. oktober. Han legger inn bare to pauser, hver på to uker. Det er når han krysser Atlanteren.

Når han er ferdig, vil han ha gjennomført ca. 70 konserter. Rockere gir seg aldri:))) Kona hans er også med på turnéene og korer på de høye tonene og deltar i scene-showet. Det gjorde hun også i Trondheim i kveld. Helt utrolig, men disse to har holdt sammen som par siden 1976. Alice Cooper sine mest kjente låter er «School’s Out», «Million Dollar Babies», «No more Mr. Nice Guy», «Welcome to my Nightmare», «Poison» og noen flere:)))

Han har siden 2012 også hatt en annen gruppe, «Hollywood Wampires» sammen med skuespiller Johnny Depp og Aerosmith-gitarist Joe Perry. Disse turnerer i USA.

PS. Alice Cooper skulle kaste staven sin ut til publikum i kveld, men den havnet nede i piten og traff dattera til en fotograf midt i hodet. Det gikk visst bra med 18-åringen. Til opplysning er hun også fotograf.

Foto: Tor Atle Kleven / www.kleven.net

Skrevet av: Ivar Rømo