Redaksjonelt

Bøgdafæst i byformat!

Av: Emilie Henie Sørsdal og Joakim Halvorsen

Dahls Arena (Kulturavisa):

Med godt mot og været på rett plass var vi klare for en helaften med bygdefest- musikk når Trondheim Stage inviterer til en av sommerens line-UP med Syvende Far i Huset, Sie Gubba og Terje Tysland, Staut og Rotlaus.

En kort introduksjon av bandene:

Syvende far i huset er et bygderockband fra Verdal som ble etablert i 2001. De ble annonsert som oppvarming i forbindelse med at konserten ble flyttet til Dahls Arene grunnet forsinkelser på arbeid som utføres på Sverresborg Museum.

Sie Gubba er et norsk countryrockband fra Ålen. Sie Gubba ble etablert tilbake i 1995 og er en kjent headliner på livemusikk. I sommer har de med seg Rocklegenden Terje Tysland fra Namsos, Tysland er blant annet kjent fra Rockebndet Prudence (1969-1975).

Folkerockbandet Staut som ble etablert i 2010. Er fra Bang i Valdres. De seks bandmedlemmene med ulikbsgrunn har gjort Staut til en allsidig gruppe. De spiller blant annet folkemusikk, rock og country.

Bygderockbandet Rotlaus ble etablert i 2015 og er fra Ørsta på Sunnmøre. Rotlaus var også det mest strømmende norske bandet i 2018 og 2019.

Alt lå til rette for at det skulle bli bygdefest stemning – det ble det!

Publikum med et godt sprang i både aldre og klesstil matchet underholdningen fra scenen. Med et aldersprik fra myndighetsalder og godt opp i pensjonistalder er det tydelig at dette er band som faller i smak for mange.

Syvende far i huset åpnet kvelden mens publikum strømmet inn inngangen. Bodene var rigget med både mat og drikkevarer i ulike slag, og mange benyttet muligheten til å sikre seg noe avsette før køen ble for lang. Stemningen var på topp og allerede under oppvarmningsbandet satt dansen løst blandt flere publikummere.

Sie Gubba går på som band nummer to. Med seg har de også rockelegenden Terje Tysland. Allsangen sitter løst og innen bandet er ferdig er E.C. Dahls plassen fylt.

Scenen rigges om til en hjemmekoselig arena med lamper på mikrofonstativene og publikummet er klar for å ta imot Staut. Med en god blanding av rock, country og roligere låter loser Staut publikum gjennom et knippe av deres repertoar.

Kvelden avsluttes med at Rotlaus inntar scenen. I likhet med Staut har også Rotlaus et varierende repertoar som sørger for at det rykker litt ekstra i dansefoten til mange av de fremmøtte publikummere. Med høylytt allsang var det nok mange som skulle ønske at dagen kunne vare evig! Rett før klokken 23 fredag kveld avsluttes konserten med allsang We are the champions, we are the world.

Stemningen fra E.C. Dals – arenaen er rett og slett til å ta og føle på.

Stort bildegalleri: