Festival

Staysman inviterte seg selv til festivalen – tydalspublikummet elsket ham!

Stian Thorbjørnsen, aka Staysman, hadde æren av å avslutte Tydalsfestivalen. Det gjorde han med bravur, og avslutningsvis sto han høyt hevet over publikum, takket for kvelden og lovte å stille på fest på campen.

Foto Ivar Rømo

Staysman ville tilbake til Tydal, for han har vært der før, trivdes veldig bra og gjort suksess. Dette kunngjorde han i forkant på ei Facebook-side tilhørende festivalen.
Han sa på konserten at han hadde savna publikummet, savna stemninga og liketil savna den dama det ble et nachspiel med oppe i ei campingvogn. Ja, hva kan man ikke lengte etter her i livet:)))

Staysman kjørte på med det han kan, rølperock. De mest kjente låtene hans kom fortløpende, og publikum svarte med allsang, hendene i været og huiing og roping.


Dette området Stjørdal til Røros er et «Mekka» for Staysman. Det er en del av Norges land hvor de ikke spytter i glasset, for å si det sånn. Og gutta kan tekstene på disse låtene:)))

Når det er sagt, så er det langt ifra bare lett å få til dette. I bunnen ligger en mengde låter med fengende titler, morsomme tekster og iørefallende refrenger. Du skal treffe publikum med humoren i sangene også. Du må lage noe som folk vil være med på, og som folk husker.


Jeg kjente nå at jeg ble litt revet med selv også – «hun er bleik, hun er sur, hun skal på chartertur» osv:))
Ellers kan du nå se de fleste av låtene de spilte i settlista nedenfor. For meg var rockelåten «Du får aldri se meg naken igjen» en som appellerte.

I tillegg til det musikalske så må du være en festertype som passer inn i dette. Du må på en måte ha troverdighet og snakke samme språk som publikum.
Sceneopptredenen må være deretter. Det må være høy energi og en passe mengde galskap.


Du kan heller ikke være redd for å røre deg litt. Staysman løp rundt, hoppet opp og ned en mengde ganger og huiet og fektet til publikum. Jeg håper han legger inn noen treningsøkter til vinteren, så rygg og bein holder i de neste sesongene.

Stian «Staysman» Torbjørnsen. Foto Ivar Rømø

Staysman hadde en overraskelse til oss, en annen artist. Denne viste seg å være tidligere vokalist i Ole Ivars, Tore Halvorsen. Han kom inn og sang sammen med Staysman. Vi fikk en Ole Ivars-låt og et derpåfølgende potpurri fra den nevnte gruppen.
Ok, greit nok, men personlig synes jeg ikke Staysman trenger Tore Halvorsen, Sputnik, Rune Rudberg osv. Han vil muligens bli kjent innen fanskaren til disse.

En annen samarbeidspartner var en som var med i gruppa til Staysman. Dette var Robin fra rapduoen Robin & Bugge. Han fremførte sangen «Best når jeg er full.»

Staysman startet ved midnatt, og etter å ha fyrt av en stor konfettikanon og blitt heist opp høyt over publikum ute på arenaen, så takket han for seg og sin gruppe med avskjedslåten, «En godt stekt pizza.» Da begynte klokka å nærme seg halv to.

Dette var de fleste av sangene de spilte:
Kjørr
Kaptein Morgan
Partyjoik
Gamleveien

Kongen av campingplassen (Ole Ivars)
Potpurri av Ole Ivars-låter.

Bleik og sur
Uten sko
Du får aldri se meg naken igjen
Muggene er megasvære (elsker øl)
Best når jeg er full (Robin&Bugge)
Bøgda
Alle gutta
En siste gang
En godt stekt pizza

For underholdningen, showet og humoren, terningkast 5