Redaksjonelt,  Scene

En tøff kveld!

Young Fogertys på Kafe Skuret
Som navnet tilsier, er dette et tributeband for Creedence Clearwater Rivavel. Gruppen som rundt 1970 gjorde en verdensomspennende suksess i den vestlige verden med et utall kjempestore hits.


Norske Young Fogertys er etter hvert et rutinert band som har spilt Creedence-låter siden 2006, altså i 17 år nå. De er derfor kanskje ikke så «young» lenger, men ok, gutta leverer det fansen vil ha.


Det er en trio som avviker litt fra andre tributeband ved å spille mer av det ukjente Creedence-stoffet. De hadde for eksempel hele tre sanger fra det første albumet i 1968. Creedence Clearwater Rivael kom med syv album i de fem årene de ga ut plater, fra 1968 til og med 1972. Young Fogertys har vel spesialisert seg på den litt mer rocka og psykedeliske delen av repertoaret. Creedence var en trio på slutten. Broren Tom Fogerty ga seg i 1971, og Young Fogertys har hentet mye inspirasjon fra den siste tiden og live-albumet «Live in Europe», utgitt i 1973. Gruppen ble oppløst i 1972. Da var det et høyt konfliktnivå og enormt mye bitterhet.


Konserten med Young Fogertys på Kafe Skuret i Trondheim ble en tettpakket opptreden med Creedence-låter. De åpnet med «Born on the Bayou» og gikk rett over i «Green River.» Etter det gikk det slag i slag. Den rolige låten, «Long as I can see the Light», ble fremført et godt stykke ut i settet. I siste halvdel kom en del godt kjente sanger. Young Fogertys har såpass god anseelse for sine Creedence-tolkinger at de får spillejobber i utlandet.


Det var en øredøvende forestilling. Jeg måtte trekke meg litt bakover i lokalet etter hvert. Det instrumentale ble såpass høyt at jeg hadde litt problemer med å få tak i vokalen og tekstene. De skrudde nok litt opp på forsterkerne på scena også. Alle tre er gode instrumentalister. Jeg tror trommeslageren prøvde å leve opp til Dough Cliffords uortodokse måte å spille på. Ellers var det mye «vreng» på gitaren, til og med på den mykere sangen «Have you ever seen the rain.» Her ble det naturligvis allsang og full stemning blant publikum.

En tøff kveld!

Young Fogertys

Sett-liste:

Born on the Bayou
Green River
Effigy
Bootleg
Looking’ out my back door
I put the spell on you
Lodi
Walk on the water
Ninety-nine and a half
Ramble Tamble
Proud Mary
Bad moon rising
Who’ll stop the rain
Good Golly Miss Molly
Hey tonight
Long as I can see the light
Commotion
Fortunate Son

Ekstra:
Pagan Baby
Have you ever seen the rain.