Anmeldelse,  Film

The Mother

En jevnt over god film med Jennifer Lopez som actionheltinne.

Det er ei stund siden vi så J.Lo på lerretet og skjermen sist. Det kan virke sånn, men hun har faktisk gjort noe omentrent hvert år siden 1986. Filmer, musikkvideoer og serier.

Når Netflix bestemte de skulle bruke J.Lo i hovedrollen i den siste filmen The Mother, gav de henne en litt annen side enn den vi er vant med å se. Dama har trimmet, trent og lært seg å sloss.

Standard set-up

Vi har sett dette før, men denne filmen var godt sydd sammen

Jo. Vi har sett det før. En mor som beskytter dattera fra vonde menn som er ute etter dem. Som kjemper med det hun har for å beskytte de to. Storyen er ganske enkel og som sagt, skodd over en kjent lest. De vonde mot de gode. Men når manus vrir litt på rollene blir det greit til slutt.

Jeg er en «soccer» for action. Derfor må jeg innrømme jeg har sansen for filmen.

J.Lo spiller The Mother (hun blir ikke kalt annet i filmen), en undercower dobbelt-agent som får livet snudd opp-ned når de hun jobber for holder på med tilstrekkelig nok faenskap til at agenten må avsløre seg selv og operasjonen hun jobber med. Og det får selvfølgelig konsekvenser. Ikke nok med at hun føder en datter som hun må adoptere bort, men narkotikakartellet hun avslørte, er etter henne og prøver å benytte dattera som pressmiddel for å ta henne. Hun flytter til Alaska slik at dattera kan leve et trygt liv med sin nye familie. Men skurkene finner henne.

Jennifer Lopez har mange fordeler av å ha vært danser og holdt dansen vedlike, for hun har tatt til seg koreografien i denne filmen bra. Når hun slår fra seg, mener hun det. Det samme gjelder både stunt og håndtering av våpen. Jeg synes det er ekte nok til at jeg kan tro på det. Også medskuespilleren Lucy Paez (25) spiller rollen som Zoe bra og takler stort sett de utfordringene hun får utlevert i manus.

Det er deler av melodrama i filmen som noen ganger er litt svulstige og lite overraskende. «I Love You Mom» er ikke til å unngå. Det dabber litt av i mellom slagene og det kunne godt vært litt mindre melodramatikk. Men alt i alt er dette er en film som står seg. Jeg anbefaler deg å se den.

Trailer: The Mother

Premiere 12.mai 2023
Netflix 
Film - Drama - Thriller - Action
Ressigør: Niki Caro
Manus: Misha Green(screenplay by) (story by)Andrea Berloff(screenplay by)Peter Craig(screenplay by)
Skuespillere: 
- Jennifer Lopez (The Mother) - Lucy Paez (Zoe) - Omari Hadwick (Cruise) - Joseph Fiennes (Adrian) - Gael García Bernal (Hector)