Film

ALLE GODE TING ER III

Tilbakemedling og kjærlihet fra seere og publikum er hovedgrunnen til at Lange Flate Bæller III dukker opp på filmlerretet. Det er nettopp kjærligheten og entusiasmen til 1. og 2. èrn Veslemøy og Harald Zwart har fått fra seere og publikum som er hovedgrunn til at 3.èrn nå er å se på Kino. At Zwart duoen har en kjærlighet for og lage film har vi sett før, og i Lange Flate Ballær III gjenspeiles kjærligheten de har til og lage film. – Dette var rett og slett moro, spennede og en god Norsk Film.

Lange Flate Bæller III byr på kjente fjes, kjærlighet, spritsmugling, biljakt og mye latter.

Terninkast 5

MAN STAVER IKKE KJÆRLIGHET UTEN ÆRLIGHET

– Kai Helge Hansen (spiller Kai en av kællæne)
Fra venstre Veslemøy Zwart (produsent), Petter Jørgensen (spiller Petter en av kællæne), Kai Helge Hansen (spiller Kai en av kællæne) og Harald Zwart (regi) . Foto: Joakim Halvorsen / Kulturavisa

Kulturavisa.no (Trondheim):

I 2006 kom filmen «Lange Flate Ballær» med seks helt vanlige menn fra Fredrikstad, etter en deby i reklamefilm ble de omtalt som ukjente amatører.

Harald Zwart i salen på førpremieren.

Harald Zvarth motbeviste fort påstanden om at det ikke var mulig å lage en publikumsfilm med seks «vanlige menn» fra Fredrikstad i bærende roller.

Som oppvarming til førpremieren har vi sett Lange Flate ballær I og II igjen.

Vi ankommer Nova Kino i Trondheim, den rødeløperen ligger ute i tradisjon med en ekte Hollywood premiere. Allerede når vi entrer den rødeløperen vet vi at det allerede er flagget med kjente navn, dette kommer vi tilbake til.

Lukta av popcorn, «støyen» fra publikum og tanken om at Ressigør Harald Zwart har vist evne til og tenke nytt og utradisjonelt før gjør at forventingene blir større til kveldens førpremiere.

Markedsmanager Lisa Stølen Hagen ved Trondheim Kino.

I Salen er Harald og Veslemøy Zwart, Kai Helge Hansen (spiller Kai en av kællæne) og Petter Jørgensen (spiller Petter en av kællæne) i forbindelse med førpremierene på Lange Flate Ballær III, og det er flere kinosaler de skal innom for det er solgt nært 1000 billetter til førpremieren får Kulturavisa.no opplyst av Markedsmanager Lisa Stølen Hagen ved Trondheim Kino.

På spørsmål fra publikum i salen om det kommer en film til svarer Harald Zwart:

Dere får se denne først nå, så får vi komme tilbake til det etter på.

Det skulle altså ta 14 år før Lange Flate Ballær III dukket opp på kinolerretet. Det er 14 lange år med ren venting. Lange Flate Ballær 1 og 2. Begge disse satte publikumsrekorder og har fortsatt høye seertall på TV og streamingtjenester, så fanbasen til Lange Flate Ballær-universet er stor. i mellom tiden har seer suksees , mye har skjedd i forhold til utviklingen av bransjen og forventingene man har til en filmens effekter, med tanke på de to tidligere filmene har mye skjedd, men vi kjenner godt igjen kjernen i filmen Kællæne og EdGaragen som for øvrig er fortsetter der den stoppet i forgiefilm.

I løpet av filmen når også EdGaragen moderne tid og tilpasser seg dagensmarked av biler.

Hellbillies, Samanta Fox og Edgar (Jan Edgar Fjell) under filmen Lange Flate Ballær III (Foto: Pressefoto)

I den tredje filmen er det ikke spart på kruttet, filmen er spekket med kjente fjes og Kællæne leverer jevnet gjennom helefilmen mens vi får et innblikk i kællenes midtlivskriser, for som de to filmene tidligere sliter de med vært sitt, Edgaragen sliter økonomisk og enkelte scener hører vi at salen trekker pusten, filmen er bygget opp med spenning og innsalg så latteren ligger lett.

Kællene leverer godt i kjente karakterer.
Foto: Pressefoto

Allerede før det har gått 30 minutter ut i filmen dukker Samantha Fox opp som kunde i EdGarasjen, Fox dukker opp videre i filmen blant annet på scenen med Hellbillies.

Märtha Louise dukker plutselig opp som lastebilsjåfør i filmen, ifølge hennes Instagram så kjører hun lastebil fra før i forbindelse med transport av hester. Märtha Louise kler rollen og leverer godt, ifølge henne selv skriver hun at rollen var midt i blinken for henne, noe vi er enig i.

Ulrikke Brandstorp, Harald Rønneberg og Stian «Staysmann» Torbjørnsen er alle kjente fjes og de dukker opp i rollen som Tollkontrollør på Svinesund. Alt i alt godt levert fra den kjente trioen.

I tillegg til kællene så må vi trekke fem Mie (Petters Datter) hun får ansvaret for EdGarasjen og en farstfylt rolle i filmen videre. Mie spilles av Stella Zwart, Veslemøy og Harald Zwarts datter.

Filmen leverer ekte Hollywood stundt spilt inn i Norge. (Foto: Pressefoto)

Skuespillere:

Jan Edgar Fjell, Petter Jørgensen, Anders Fast Fjell, Eirik Tobiassen, Kai Helge Hansen, Henrik Morken Nielsen og Frode Lie.